Népszava Online címlap

Mind a 24 európai parlamenti állandó bizottságban és albizottságban lesznek magyarok rendes vagy póttagként – derült ki az Európai Parlament által pénteken kihirdetett névsorból.

Csak drágább Vlagyimir Putyin gáza.

A működésre félretett összegeken túl számláikról leemelték azokat a pályázati pénzeket is, amelyeket konkrét projektekre nyertek el. 

Zsolt Péter szociálpszichológus menthetetlennek tartja az agresszív kommunikációra váltó Demokratikus Koalíciót. Nagy Attila Tibor politikai elemző szerint azonban – miközben valóban súlyos a helyzete – még korai lenne temetni a DK-t.

A Magyar Posta vizsgálatot indított az ügyben. Kelebián éppen a tragédia előtti napon mérték 2024 eddig legforróbb magyarországi napját.

A hágai székhelyű testület szerint a világ országainak világosan különbséget kell tenniük Izrael és a megszállt területek között.  

Egy Windows-frissítés okozta a fő problémát, a Microsoft is javította a hibát, de csak az Egyesült Államokban ezerhez közelít a leálló, megbénult szolgáltatások száma. Leginkább a légi és a földi közlekedésben és az egészségügyben kaotikus a helyzet. A CrowdStrike a Forma-1-es Mercedes-csapat vezető technikai partnere, a hiba már a Hungaroringen is jelentkezett.

A fenntartó, a Magyarországi Református Egyház már ki is fizette az egészségügyi intézmény műtőjében elromlott klíma javítására szükséges összeget. Kórtermek, más helyiségek hűtésére is lesz lehetőség a jövőben.

A szabadságvesztést egy szigorúan őrzött büntetőtelepen kell letöltenie. 

Interjú Gerő Mártonnal a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökségi tagjával és Péter Lászlóval, az Akadémiai Dolgozók Fórumának elnökével.

 Hadházy Ákos újabb gyöngyszemre lelt a Mátra lábánál. 

Szakértők szerint ez az omikron vírustörzs egy új alváltozatának megjelenésével áll összefüggésben. A páciensek egyharmada nem először kapta el a Covid-fertőzést.

Külföldre ment a kisfiút felrúgó karateedző, mindenhonnan kizárták, egyik volt tanítványa nemi erőszakkal vádolja

Orbán Viktor kifakadása nyomán a Magyar Karate Szakszövetség megfosztotta címeitől Agócs Tibort, egyesületét pedig kizárta soraiból. Eközben a gyermekbántalmazó volt barátnője és mind több tanítványa beszélt a férfi korábbi bántalmazásairól, sőt nemi erőszakról is. 

Az Orbán-kormány szeptembertől megtiltaná a diákoknak, hogy az iskolában mobiltelefont használjanak, de lövöldözni, szúrni-vágni is csak iskolakapun kívül lehet

A rendelettervezetben szereplő tiltott eszközök használata iskolán kívül is eleve  bűncselekménynek számít.

Alcsútdobozon terjeszkedik tovább id. Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja

Plusz 8,6 hektár föld a meglévő 80 hektár mellé.

Elfogyott az orosz ellenzék, elkezdtek külföldiekre vadászni Vlagyimir Putyin hatóságai

Kémkedni és hazaárulónak lenni ma igen könnyű Vlagyimir Putyin birodalmában.

Krausz Tamás történész, egyetemi tanár a magyarországi baloldal egyik legmarkánsabb alakja. Meggyőződését, elveit mindig őszintén, világosan képviselte a nyilvánosság előtt. A rendszerváltás után sem váltott hangot, nem húzódott az utána elvárt értékrendek mögé, nem tompította könnyen vállalhatóvá nézeteit. Videóinterjúnkban közéleti munkásságáról kérdeztük, végigkövetve a hazai baloldal mozgásait az elmúlt fél évszázadban. 

Röpke burgenlandi kiruccanásomon két nagy gülüszem bámult meg a kismartoni Esterházy-kastély bejáratánál. Óvatos kíváncsisággal közelítettem, mire kiderült, hogy ez egy lapos kavics, amire bagolyfejet festettek. 

A trófeát a győztes a magasba emelte, megszületett hát a kontinens idei világraszóló diadala. 

Július 1-jétől új időszámítást kezdtünk, elindult a Mohu palackvisszaváltási rendszere. 

A kezdetekkor is inkább marketingfogás volt, hogy az InterCity a megbízható célba érés záloga, ma pedig egyre rizikósabb ezekre a járatokra bízni magunkat. A kocsik jó része javításra vár, sokat meg szezonban a Balatonhoz vezényelnek. De vajon megszületett a megoldás, elérjük majd a csatlakozást most, hogy minden MÁV-dolgozónak kötelező bejárni az irodába?

Vannak települések, ahol a kormánypártokkal szembeni ellenszenv miatt nem sok jót ígér, ha a Fidesz–KDNP a jelölőszervezet, és a logója látható a plakátokon. A helyhatósági választásokon ezért több helyen egyesületi színekben lépnek ringbe a nemzeti konzervatívok. Ha a kormánypártok mégis rákéredzkednek a plakátokra, talán a kampányköltségek elszámolása miatt, akkor előfordul, hogy szabad szemmel alig látható méretben tüntetik fel a Fidesz–KDNP-logót. Mi is biztos ezt tennénk, no de hogy a sajátos nemzeti érzületben jeleskedő fideszesek…

Miamiból Ebreichsdorfba, egy alsó-ausztriai kisközségbe hozták el a tengerentúlról a világ legnagyobb rap- és hiphopfesztiválját. Az idén tízéves Rolling Loudra egész Európából özönlöttek a fiatalok, hogy hatvanezer társukkal egyetemben a két Sziget nagyságú mezőgazdasági területen, szélkerekek fényshow-ja alatt lássák a kedvenceiket, köztük Travis Scott, Playboi Carti és Nicki Minaj rappereket. A szervezést az osztrákok vállalták helyben: nem volt elég víz, se hűtés, se rendes közlekedés, átmenetileg összeomlott még a mindig precíz ÖBB (Osztrák Államvasutak) is. Tanulság: ha nincsenek a vendégmunkások, itt már szinte semmi nem működik. Nem csak Bécset, Burgenlandot is ők működtetik, a magyar vendéglátóstól a pakisztáni takarítóig. Eközben, mint a Népszava tudósítója is beszámolt róla a héten, Ausztriában már most a migráció tüzeli az őszi választási kampányt, melyben az idegenellenességéről hírhedt szabadságpárt (FPÖ) jelöltje tűnik befutónak – Herbert Kickl, akinek Orbán Viktor harcostársa és példaképe a migráció elleni küzdelemben.

Szijjártó teljesen kiakadt azon, hogy Zelenszkij alig burkoltan leárulózta Orbánt

Állítása szerint a miniszter nagyon odafigyelt, hogy ne használjon durva kifejezéseket.

Magyar Péter félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak az elromlott klíma javítására

Másokat is arra buzdít, hogy segítsenek a környékükön lévő kórházaknak.

Bármennyire is meglepő, létezik művészreklámfilm

Persze elsősorban a világ boldogabbik felére jellemző e jelenség.

Az időjárás- és a meteorológiai előrejelzések sokféleképpen és mind erőteljesebben befolyásolják az energiarendszerek és -piacok működését. Az energiakereskedők ezért is igyekeznek a lehető legpontosabb előrejelzések birtokába jutni.

Egy óriási informatikai hiba miatt világszerte sorra bénul meg a légi- és a vasúti tömegközlekedés, a bankok, illetve a média is

Eleinte úgy tűnt, hogy a Microsoftnál van a hiba, jelen állás szerint a CrowdStrike hibás frissítése okozza a példátlan bajt.

Tüzes ló

Spanyolország vasárnap este 2-1-re legyőzte Angliát Berlinben a németországi futball-Európa-bajnokság döntőjében. Az ibériaiak negyedszer hódították el a kontinensviadal trófeáját, eggyel többször azoknál a németeknél, akikkel eddig holtversenyben álltak az élen.

Sulyok Tamás határozatban rögzítette, milyen szempontok alapján ad elnöki kegyelmet

Az államfő tájékoztatást ígért az egyéni kegyelmekkel kapcsolatban.

Előbb lehet magyar bíró az NHL-ben, mint hokis

Szuper Levente jutott a legtovább az amerikai profi jégkorongligában, a válogatott korábbi kapusa a kispadig küzdötte magát, ám hivatalos mérkőzésen nem állhatott be: most azonban megtörhet a jég, Gebei Gergely bekerült a buffalói játékvezetői táborba.

Lázár János szerint Vitézy Dávid miatt késnek az IC-k, a korábbi főpolgármester-jelölt szerint a miniszter öngólt lőtt

Folytatódik az adok-kapok a MÁV áldatlan állapota miatt.

Olyannyira sztereotípiákkal teli, hogy már-már paródia, mégsem ereszti a romantikus filmek rajongóit az Emily Párizsban

A sorozat nem akarja megváltani a világot, nem akar többnek látszani annál, ami: egy kánikulában lehúzott redőny mögött, vagy szürke őszi estéken nézhető szórakoztató sorozatnál.

Orbán Viktor: Ursula von der Leyen nem politikai ellenfél, hanem egy alkalmazott

A miniszterelnök láthatóan nehezen emészti meg, hogy a Magyar Péter-féle Tisza Pártot felvették az Európai Néppártba: jutott is a pocskondiázásból Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek.

Intenzíven szaporodik az aranysakál, Magyarországon lehet a legtöbb Európában

Az ország területének 86 százalékán megtalálható a ragadozó.

Újraválasztották a francia nemzetgyűlés Macron-párti elnökét

A francia elnök pártja a hagyományos jobboldallal állapodott meg.

Szponzorokat keres Ilosvai Dorottya, aki bekerült a Yale Egyetem színművész-mesterképzésére

Olyan világhírű művészek nyomdokaiba van lehetősége lépni, mint Meryl Streep, aki szintén itt tanult.

Öt ciklus után is tetszhalott a Rác fürdő: Ismét elakadt a felújítás, a mellette lévő hotel sem kell senkinek

A beruházás megmentésére öt önkormányzati ciklus sem volt elég, talán a hatodikban jöhet a lezárás.

Klíma helyett ventilátorokat, sötétítőnek plédeket vittek a szülők a debreceni gyermekklinikára, a kórtermekben így is 32 fok volt

Az egészségügy katasztrofális helyzete már a betegek ellátását fenyegeti.

Támadó sebesített meg egy rendőrt Párizs belvárosában

A BFM TV francia hírtelevízió arról számolt be, hogy a támadónál kés volt.

Trumpra vár a Netanjahu-kormány

Hétfőn az amerikai kongresszus és Joe Biden elnök vendége lesz az izraeli miniszterelnök. Környezete már nem is titkolja, hogy Trump elnökségére tartalékol.

Ursula von der Leyen: Minden tekintetben fokozzuk a demokrácia védelmét, megvédjük a szabad médiát és a civil szervezeteket

A várakozásokat felülmúló többséggel választották meg a német kereszténydemokrata politikust az Európai Unió egyik legfontosabb tisztségviselőjének.

Közzéteszik Orbán Viktor békemissziós jelentését „az érthetőség és a tisztánlátás” érdekében

Bár a részletek már úgy is nyilvánosságra kerültek.

Kivezették az EP-ből a szájkosárban üvöltöző, korábban ördögűzést javasló román képviselőnőt

A szélsőjobboldali politikus Ursula von der Leyent gyilkosnak nevezte, korábban pappal kergette volna ki a patás ördögöket a strasbourgi ülésteremből.

Elromlott a Bethesda Gyermekkórház egyik műtőjének klímája, gyűjtés indult a javításra

Tízmillió forint kellene, hogy elvégezhessék a szükséges munkákat, és újakat tudjanak venni.

Mégsem épül kulturális piramis, és nem szabják meg a kistelepülési könyvtárkínálatot?

Sajtóinformáció szerint az új kulturális miniszter Hankó Balázs elődje Csák János totális központosításhoz vezető törvénytervezete helyett új javaslatokat kért a kultúrstratégiai intézmények vezetőitől.  

Zelenszkij óva inti Orbánt, hogy Ukrajna megkerülésével folytasson tárgyalásokat a háborúról

Szerinte a magyar kormányfőnek nincs elég befolyása, hogy egyeztessen a konfliktus lezárásáról. 

Magát hibáztatja a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú

Az édesanyja azt szeretné, ha a bántalmazó személyesen mondaná meg fiának, hogy semmi rosszat nem tett. 

Dobrev Klára: Orbán nagyképű terve csúfos kudarccal végződött

A DK európai parlamenti képviselője szerint a magyar miniszterelnök emellett learatta az új parlamenti időszak első, hatalmas politikai sallerét. 

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökség programjait

Egyébként pedig a magyar közösségek teljesen integrálódtak Szlovákiában, semmi probléma nincsen. 

Ki kell adnia az államnak, hogy mennyiért vették meg Orbán Viktor kedvenc újságját

Nagyon titokban akarták tartani a részleteket, azonban a bíróság előtt minden kísérletük elbukott. 

„Ha azt gondolnánk, hogy a művészeket eszközként használhatjuk, akkor ugyanazt tennénk, mint a totalitárius rendszerek”

Tiago Rodrigues, az Avignoni Fesztivál igazgatója az igazi közszolgálat sokszínűségéről, mely felfedezésekre és kíváncsiságra sarkall a piaci törvények ellenében.

Reagált az Operaház Ókovács Szilveszter BMW-s parkolására

Visszautasítják a „manipulatív, hamis” állításokat.