2019.04.20

450 milliót kapnak e-autókra karitatív szervezetek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 450 millió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését – közölte a tárca.

2019.04.17

Szijjártó ma még a Gazprom-elnökkel is tárgyalt

Nagyot futott ma Szijjártó Péter: estére még egy, az orosz Gazprom elnökével folytatott találkozó is becsúszott.

Kevesebb cég, több dolgozó – Fehérednek a fővárosi éttermek

Bár a budapesti vendéglátós cégek száma csökken és változatlanul nagy az elvándorlás is, árbevételük és foglalkoztatotti létszámuk robbanásszerűen nő. A látszólagos ellentmondást az Opten fel is oldja.

A kormányból csak Varga Mihály bízott a Matolcsy-rokon mára tönkrement bankjában

Varga Mihály tárcáján kívül az Orbán-kabinet egyetlen szerve sem bízott soha egy fillért sem Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás mára tönkrement bankjára.

2019.04.16

Raktárbázist épít Gyálon a Pepco

A Pepco 27,2 milliárd forintból 2020-ra egy 100 ezer négyzetméteres raktárbázist alakít ki Gyálon - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lakberendezési és ruházati termékeket forgalmazó áruházlánc fővárosi tájékoztatóján.

Lemaradásban a kormány klímaterve

Mind a célok, mind az ahhoz vezető út tekintetében erőteljes pontosításra szorul az Orbán-kormány 2030-as klímaterve a Levegő Munkacsoport és más civilek szerint.

2019.04.11

Mégse vétózzuk meg az uniós klímatervet

Magyarország nem vétózta meg az unió klímacéljait, az Európai Tanács március 22-i ülésén megszavazta a stratégiai iránymutatásokat – közölte Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára az LMP-s Ungár Péter felvetésére.

2019.04.10

Pénteken tárgyalnak a horvát gázterminálról

Szijjártó Péter találkozik a horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszterrel.

2019.04.09

A kormány Adnan Polatban látja a jövőt

Megérkezett a KKM válasza arra kérdésre, miért csak az Orbán Viktor barátjaként elhíresült török üzletember külföldi kereskedőházát tartja fenn a kabinet.

2019.04.05

Csökkent az Elmű és az Émász nyeresége

Tavaly az Elműnél 17,6 milliárd forintról 10,1 milliárdra, az ÉMÁSZ esetében pedig 4,8 milliárdról 3,4 milliárdra esett a (nemzetközi számviteli szabályok szerint időszaki eredménynek nevezett) nyereség – derül ki a két, egyaránt a német RWE-irányította áramszolgáltató csoport nemrég megjelent tőzsdei jelentéséből.

"Lezsebszerződésezték" a Paks 2-es megállapodást

Elképesztően silány minőségűnek, illetve zsebszerződésekhez hasonló hosszúságúnak nevezte az új paksi nukleáris blokkok kivitelezésére a magyar állami megrendelő és az orosz állami kivitelező között öt éve megkötött, nemrég – jelentős kitakarásokkal – közzétett szerződéseket az ATV-nek adott nyilatkozatában Mártha Imre, az állami MVM Magyar Villamos Művek korábbi vezérigazgatója.

2019.04.04

Pálinkatanács: az Orbán-kormány kivégzi a legális főzést

A szabályos körülmények között működő pálinkafőzők kivégzésükként élik meg, hogy az Orbán-kormány még csak tudomásul sem hajlandó venni az ágazat feketegazdaságának létét.

2019.04.03

Afrika-stratégiát hirdettek Orbánék

A 22 pontos kormányhatározat nyomán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek idén kis túlzással más dolga sem lesz, mint szakmányban Afrika Szahara alatti térségével kapcsolatos előterjesztéseket gyártani.

2019.04.02
2019.03.28

Sejtetésnek tartják a pálinkapanaszt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataira alapozott, magánfőzésre vonatkozó sejtetések jellemzően nem kellően megalapozottak hatósági eljárások megindításához – válaszolta a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) zugfőzésre vonatkozó felmérését idéző Vadai Ágnesnek Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár.

2019.03.25

Palkovics a kormányzati szuperhős: "mindenhez is" ért

Most éppen az egyik legfontosabb gazdasági vegyesbizottságot rántotta maga alá a miniszter.

2019.03.24

Kártalaníthatják a kéményseprőket

Az Alkotmánybíróság kötelezte a parlamentet arra, hogy szabályozza a kéményseprővállalkozásokkal idő előtt felbontott önkormányzati szerződések utáni elszámolási szabályokat – derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

2019.03.18

Az LMP eltörölné a vízvezetékadót

Kivonná a víz- és csatornacégeket a közműadó hatálya alól az LMP. Az ellenzéki párt kifogásolja, hogy az állam saját, illetve önkormányzati többségi tulajdonban álló társaságokat sarcol ily módon

2019.03.14

Tömegeket tiltanak el a cégvezetéstől

Tavaly a hazai cégbíróság 13 ezer embert tiltott el öt évre az üzletvezetéstől. Ez rekord.

Alig lötyög valami a gáztárolókban

Bár a hazai gáztárolók – az 1,2 milliárd köbméternyi biztonsági készleten túl - lassan kiürülnek, a jelenlegi szint meghaladja az elmúlt három év hasonló időszakában mértet – számítható ki a Gas Infrastructure Europe nyilvántartásából.

2019.03.12

Éves leolvasás mobilon az Elmű-ÉMÁSZ-nál

A személyes, éves mérőleolvasást kiváltó mobilalkalmazást mutatott be Kaderják Péter, az innovációs és technológiai tárca energiapolitikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára oldalán Marie-Theres Thiell, a német Innogy irányítása alatt álló Elmű-ÉMÁSZ igazgatósági elnöke.

2019.03.08

Új gazdánál az egyik oligarchaalapkezelő

Szíjj László megvásárolja a Minerva Tőkealap-kezelőt – tette közzé nemrég a Gazdasági Versenyhivatal.

2019.03.07

A Netrisk megveszi a Biztosítás.hu-t

Egyesülne az online biztosításközvetítői piac két legnagyobb szereplője: a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft

Rogánhoz kerülnek az állami hajóscégek

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja a jövőben a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft

2019.03.06

Védi a kormány Mészáros és Tiborcz érdekeltségeit

Jogszabállyal, pénzzel, magyarázkodásokkal és propagandával is fedezi a kormány Orbán Viktor veje, Tiborcz István, illetve a miniszterelnök strómanjának tartott Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek előretörését.

2019.03.05

Élénkül a cégtörlési és -alapítási kedv

Az év elején 25 százalékkal megugrott a törölt vállalkozások száma – hívja fel a figyelmet közleményében a céginformációval foglalkozó Opten.

Atommal támadják Orbánék a klímaváltozást

A nagy szavakon túl a magyar kormány továbbra is leginkább a paksi atomerőmű bővítésében látja a légszennyezés csökkentésének zálogát.

2019.02.25

Nem váltották le a kukaholding vezetőit

Ismételten megvédte a feladatai ellátására – így a hulladékdíjak beszedésére vagy épp a szemétszállítók költségeinek fedezésére - alkalmatlannak bizonyult állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

2019.02.21

Víziközmű: beadási idő alatt módosítottak a kiíráson

A beadásra még rendelkezésre álló egy hét alatt az állami energiatámogatásra vágyó víziközműveknek már nem kell egyezkedniük a helyhatóságokkal.

2019.02.19

Még fix a Paks 2 beruházás ára

A magyar kormány fixáras szerződést kötött Oroszországgal a Paks 2-es beruházásra, amit az esetleges késedelmek nem befolyásolnak – közölte a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János Szél Bernadett független képviselő írásbeli kérdésére.

2019.02.18

Mészáros Lőrincé az ország legnagyobb naperőműve

Mindössze öt hónappal az alapkő-letétel után az országos hálózatra kapcsolták a Mátrai Erőmű 5,16 milliárd forintból felépített, 20 megawattos (MW), bükkábrányi naperőművét – közölte az Orbán Viktor strómanjaként számon tartott Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó energetikai társaság.

2019.02.17

Nem lesz agrárnapelem

A DK-s Vadai Ágnes kérdésére az innovációs és technológiai tárca lényegében elismerte, hogy lefújták a 2017-ben meghirdetett földművesnapelem-programot.

2019.02.15

Óriásnaperőművet épít a győri Audinak az E.ON

Mintegy 160 ezer négyzetméteres, 12 megawattos (MW) napelemtelepet épít az Audi Hungaria két győri épületének tetejére az E.ON – jelentette a német hátterű energiacég. Az építési munkálatok idén augusztusban kezdődnek.

2019.02.04

Szemétpanasz: négy csekk jött egyszerre

Ingatag érvvel hozakodott elő a kukaszámlák beszedésére három éve alapított állami NKHV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

2019.02.02

Busásan kaszál találmányából Rogán Antal

Ráadásul Orbán Viktor politikai harcostársának számlájára a jövőben is hasonló nagyságrendű összeg érkezhet.

Milliárdok mennek e-autókra

Az elmúlt három év során körülbelül ezer elektromos autó hazai vásárlását támogatta az állam egyenként mintegy másfélmillió forinttal.

2019.01.28

Visszaállamosított hajózási cég

A 2008 előtti állapot részleges helyreállításaként a Balatoni Hajózási Zrt.

2019.01.24

Új energiapályázatok a láthatáron

Ismét energiahatékonysági szemléletű, átfogó lakásfelújítás-támogatási pályázatok meghirdetését tervezi idén március-április környékén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – jelentette be csütörtöki tájékoztatóján Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatósági államtitkára.