2019.02.21

Víziközmű: beadási idő alatt módosítottak a kiíráson

A beadásra még rendelkezésre álló egy hét alatt az állami energiatámogatásra vágyó víziközműveknek már nem kell egyezkedniük a helyhatóságokkal.

2019.02.19

Még fix a Paks 2 beruházás ára

A magyar kormány fixáras szerződést kötött Oroszországgal a Paks 2-es beruházásra, amit az esetleges késedelmek nem befolyásolnak – közölte a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János Szél Bernadett független képviselő írásbeli kérdésére.

2019.02.18

Mészáros Lőrincé az ország legnagyobb naperőműve

Mindössze öt hónappal az alapkő-letétel után az országos hálózatra kapcsolták a Mátrai Erőmű 5,16 milliárd forintból felépített, 20 megawattos (MW), bükkábrányi naperőművét – közölte az Orbán Viktor strómanjaként számon tartott Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó energetikai társaság.

2019.02.17

Nem lesz agrárnapelem

A DK-s Vadai Ágnes kérdésére az innovációs és technológiai tárca lényegében elismerte, hogy lefújták a 2017-ben meghirdetett földművesnapelem-programot.

2019.02.15

Óriásnaperőművet épít a győri Audinak az E.ON

Mintegy 160 ezer négyzetméteres, 12 megawattos (MW) napelemtelepet épít az Audi Hungaria két győri épületének tetejére az E.ON – jelentette a német hátterű energiacég. Az építési munkálatok idén augusztusban kezdődnek.

2019.02.04

Szemétpanasz: négy csekk jött egyszerre

Ingatag érvvel hozakodott elő a kukaszámlák beszedésére három éve alapított állami NKHV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

2019.02.02

Busásan kaszál találmányából Rogán Antal

Ráadásul Orbán Viktor politikai harcostársának számlájára a jövőben is hasonló nagyságrendű összeg érkezhet.

Milliárdok mennek e-autókra

Az elmúlt három év során körülbelül ezer elektromos autó hazai vásárlását támogatta az állam egyenként mintegy másfélmillió forinttal.

2019.01.28

Visszaállamosított hajózási cég

A 2008 előtti állapot részleges helyreállításaként a Balatoni Hajózási Zrt.

2019.01.24

Új energiapályázatok a láthatáron

Ismét energiahatékonysági szemléletű, átfogó lakásfelújítás-támogatási pályázatok meghirdetését tervezi idén március-április környékén az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – jelentette be csütörtöki tájékoztatóján Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatósági államtitkára.

Szövevényes cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna

Elhunytával összetett és időigényes átalakulás várhat szövevényes hazai vállalatbirodalmára - állapította meg az Opten.

2019.01.21

Újra csúcson az üzemanyagkereslet

Tavaly 7,4 százalékkal 3,7 milliárd literre nőtt a márkás hazai kutak üzemanyagforgalma – közölte a nagy hazai kőolajcégeket képviselő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

Magyar cégeket is érint a Brexit-kockázat

A három évvel ezelőtti Brexit-népszavazás óta a brit hátterű hazai cégek számának emelkedése megállt, dolgozóik száma pedig csökken.

2019.01.20

Új helyettes államtitkár az ITM-ben

Schweickhardt Gyula személyében mai hatállyal új helyettes államtitkárt nevezett ki az Innovációs és Technológiai Minisztériumba Orbán Viktor. A kiválasztott leendő tevékenységet a határozat nem pontosítja

2019.01.08

Orbán tartja az év első Kormányinfóját - azt ígérik, bármiről kérdezhetik az újságírók

A tájékoztatón való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és csak az így elfogadott jelentkezőket engedik be.

2018.12.28
2018.12.15

A környezetvédelem rosszabbul teljesít: megy az égetőbe a szelektív hulladék jó része

Az állami források kiapadása nyomán információink szerint a közeljövőben több hazai szelektívhulladékfeldolgozó üzem is felhagyni tervez a tevékenységgel.

2018.12.12
2018.12.04

Keserédes bányásznapi ünnepség

Kevés biztatóval kecsegtette kedden a hazai bányászokat Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Bányászati Szövetség Szent Borbála napi hagyományos ünnepségén.

2018.12.01

Újra fellángolt a szemétvita - Elnököt választanak Gödöllőn

Ismét fellángoltak a 116 település hulladékszállításáért felelős Zöld Híd tulajdonosa, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás mai elnökválasztó gyűlése előtti indulatok.

2018.11.28

A cégvilágban is jön az Y-generáció

A hazai vállalkozások között is egyre előretör az 1980 és 1995 között született úgynevezett „Y”-generáció – közli a céginformációval foglalkozó Opten.

2018.11.27

Iszonyú hosszan kell várni egy normális szigetelésre

Inkább várjuk meg a jó szakembert, semmint hogy egy kókler szigetelje le a házunkat. A nagyobb cégeknek jövő decemberig át kell világíttatniuk energiafogyasztásukat - figyelmeztetnek a szakvállalatok.

2018.11.26

Kamutanúsítót büntetett milliókra a GVH

A két éve már elmarasztalt „tanúsító” kizárólag kamuminősítéseket állít ki.

Évtizedes gázolajárcsökkentési rekord

Szerdától 8 forinttal csökken a benzin- és tízzel a gázolajtarifa. Ennek megfelelően számításunk szerint előbbiért 357, utóbbiért 406 forintot kérhetnek a kutaknál átlagosan

Senkinél sem kapcsolják ki karácsonykor az áramot és a gázt

Kikapcsolási moratóriumot vállal az ünnepi időszakban a Nemzeti Közművek.

2018.11.22

Kérdőjeles energiatámogatás

Több mint 119 ezer jelentkezést fogadtak be az Otthon Melege Program (OMP) hűtő- és fagyasztócsere támogatási pályázatának novemberi köre során – közölte csütörtökön az MTI tudósítása szerint sajtótájékoztatón Weingartner Balázs, az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatósági államtitkára.

2018.11.14

Még gyengék a nyugdíjasszövetkezetek

Tavaly óta megnégyszereződött a közérdekű nyugdíjasszövetkezetek száma, ám alkalmazotti létszámuk és árbevételük egyelőre csekély – derül ki az Opten nevű céginformációs szolgáltató adataiból.

2018.11.09

Lázár megkapta gebinbe a Ménesbirtokot

A mai naptól Lázár János az állami Nemzeti Ménesbirtok tulajdonosi joggyakorlója – derül ki Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendeletéből.

2018.11.08

Kiestek a Simicska-cégek

Mintegy 4,1 ezermilliárdos tavalyi árbevételével ismét a Mol bizonyult a legnagyobb árbevételű hazai cégnek a HVG Top 500 elnevezésű felmérése szerint. Igaz, a társaság forgalma az olajárétól elmaradó ütemben bővült

2018.11.07

Megdöbbentően viszketegek mifelénk a cégek

Csak idén 300 hazai vállalkozás tulajdonosa cserélődött több mint négyszer, 33 pedig legalább háromszor váltott fő tevékenységet.

2018.11.06

Romlik a napelemek megtérülése

Alaposan visszavágja a napelemek támogatott magasabb árú áramátvételi időszakát a jövő évtől a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

2018.11.04

Krízis - Célpontban a Zöld Híd vagy a vezetése

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. levélben tájékoztatta az önkormányzatokat, hogy keressenek másik szemétszállító szolgáltatót

2018.10.24

Van elvi igény a magyar-szlovák gázvezetékre

Sikerrel zárult a magyar-szlovák gázvezeték 2022 utáni, dél-északi irányú használatára kiírt pályázat második fordulója - derül ki a csövet üzemeltető Magyar Gáz Tranzit Zrt. honlapján megjelent közleményből

Francia cég vette meg a NER-közeli erőműcéget

Meglepő, de nem a Fidesz-közeli körök szereztek meg valamit, hanem ők adtak el, méghozzá a stratégiainak mondott energiaágazatban.

2018.10.22

Trükkös tartozási adatsor

A lakossági áramtartozás-állomány az elmúlt öt év során felére, 16 milliárdra mérséklődött - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

2018.10.18

Újabb közpénzmilliárdok hulladékszállításra

További közpénzzel segíti ki a kormány az állami hulladékszállító rendszert – közölte a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

2018.09.30

Fél év alatt 2,6 milliárd hasznot hajtott a Mészáros birodalom

A felcsúti nagyvállalkozó birodalma egyre nagyobb, de a tőzsdei jelentések szerint nem feltétlenül termel több hasznot.

2018.09.28

Felkopik Mészáros Lőrinc álla?

Alig kétszázmilliós nyereséget tudott kipréselni magából az első félév során Mészáros Lőrinc tőzsdei társasága, az Opus Global.

2018.09.25

Szigorodnak a kazánszabályok, rá is fér a szennyezett levegőre

Szerdától csak környezetkímélőbb fűtőkészülék hozható forgalomba és helyezhető üzembe.

2018.09.21

Rezsialapot javasol az MSZP

Az ellenzéki párt célja a fűtött otthonok megteremtése, a kihűlés által okozott halálesetek megelőzése és a közpénzek ésszerű felhasználása.